Digitale buffet skilt skaper en oversikt over Meyers kantiner

Digitale buffet skilt skaper en oversikt over Meyers kantiner

Det danske matvareselskapet Meyers driver i dag kantiner og leverer lunsjløsninger til store deler av Danmark og de ønsker å optimalisere tiden kokker og ansatte bruker ute på alle kjøkkenene. Samtidig måtte rettene bli presentert bedre visuelt for gjestene i kantinene.

Med oppdraget om å skape glede gjennom måltidene de tilbyr, ble det en fin match da Meyers og Delfi Technologies innledet et samarbeid for noen måneder tilbake. Et samarbeid der hovedmålet var å gjøre hverdagen til alle enklere, å oppfylle EUs krav om allergener, samt å gi kantinene en rød tråd.

– Vi har hatt en testperiode i fire av våre største kantiner, hvor buffet-skiltene er et positivt steg i vår digitale reise. Vår ambisjon er at resten av våre kantiner skal ha samme løsning, slik at vi kan opprettholde den røde tråden, samtidig som vi legger til rette for kokkenes hverdag, sier Johanna Leonard, som er Head of Digital i Meyers.

Et skilt med mange muligheter

Ikke bare har Delfis dynamiske løsning med elektroniske hylleetiketter erstattet papir- og tidsforbruket i kantinene, men skiltene er også utstyrt med den nyeste EPD-displayteknologien, som sikrer at menyen alltid er synlig på alle buffet bord uten noe gjenskinn. Det skaper en fin og enkel visuell oversikt for de som besøker kantinene.

Det er mange måter å bygge skiltet på, men akkurat nå har Meyers og Delfi laget et enkelt design, hvor egen logo, egen stil og ikke minst allergenene dukker opp.

– Jeg leker allerede med tanken om å ha ulike budskap på skiltene. Det er bare kreativiteten som kan sette grensene her, men du kan blant annet også kommunisere at mat er økologisk og/eller informere om klimapåvirkningen og CO2- avtrykket til rettene, sier Johanna.

''Buffetskiltene er et positivt steg på den digitale reisen vår, og ambisjonen våres er definitivt at resten av kantinene våres skal ha denne løsningen''
Johanna Leonard, Head of Digital

Bedre synlighet av allergener 

Det er blitt obligatorisk i hele EU å gi informasjon om allergenene man har i maten. Hos Meyers er nå alle allergener alltid synlige på de digitale skiltene, både fordi det er et krav, men også for å informere gjestene i de enkelte kantinene, og dermed øke sikkerheten.

Kokkene kan fokusere på å lage mat

– I tillegg til tsikkerhet og en god synlighet blant de som besøker kantinene, har denne løsningen spesielt gjort en stor forskjell blant kokkene. Personalet i kantinene pleide å skrive ut menyene, for så å kutte dem til etter størrelsen på skiltene. Det kunne av og til resultere i at man enten ble glemt ute i kantinene eller at de rett og slett ikke fungerte visuelt – noe som ikke fungerte for oss, eller for gjestene i kantinene, sier Johanna.

Nå har de fått en 'Plug & Play-løsning, hvor en enkel antenne kobles til internettkontaktene i hver kantine. Det betyr at når kokkene registrerer dagens meny i sine excelark, sendes den gjennom en radiofrekvens direkte til buffetskiltene og kokkene kan starte dagen raskere og gjøre det de er best til, å lage mat. Planen er at Meyers ønsker å integrere sin menyplanleggingsprogramvare med Delfis buffetskiltløsning, slik at hverdagen blir enda enklere for kokkene gjennom hele selskapet.

Om Meyers 

Meyers ble grunnlagt av den gastronomiske gründeren Claus Meyer. Han har jobbet i 30 år for å fremme kvalitetene til den danske matkulturen. Meyers opererer på alle steg i kjeden, fra gård til tallerken. Hovedvirksomheten er innen restaurant- og kantinedrift, catering, fruktdyrking, behandling, handel, teambuilding, research, formidling, utdanning og rådgivning.

 

Kontakt oss

Besøk vår kontaktside for andre kontaktalternativer

You must have Javascript enabled to use this form.